Procena vrednosti mobilnog telefona

Procena vrednosti mobilnog telefona

 

Procena vrednosti mobilnog telefona. Odlučili ste da kupite novi mobilni telefon pa samim tim prodajete stari. Sigurno je da vam odgovara što veći iznos, kako biste upotpunili svoj bužet. Ali koliko vredi vaš telefon u datom momentu? Delimo sa vama par saveta kako da sami procenite vrednost.

Odmah nakon kupovine uređaja, njegova vrednost opada. Međutim, ne opada vrednost svih uređaja podjednako i postoji mnogo faktora koji na ovo utiču. Glavni savet koji vam možemo dati jeste da budete realni. Svi uvek očekuju najvišu moguću cenu za svoj uređaj, ali u cenu ulazi trenutna tržišna vrednost, prateća oprema, starost uređaja, tragovi korišćenja, dekodiranje i slično.

Vrednost telefona ćete najtačnije dobiti u servisima mobilnih telefona ili u agencijama koje se bave otkupom uređaja.

Kako da dobijete najvišu cenu pri sledećoj prodaji?

Na cenu u pozitivnom smislu utiče ukoliko ste sačuvali originalnu kutiju, punjač i garanciju. Kompletna prateća oprema može znatno podići cenu.

Šta spušta cenu vašem telefonu?

Nižu cenu možete očekivati kada je u pitanju uređaj sa mobilne mreže iz neke druge zemlje, jer je potrebno da on bude dekodiran i prilagođen srpskom tržištu. Svi uređaji koji su zaključani za određenog operatera se moraju dekodirati. Dobro je da znate da agencije za otkup uređaja ovaj proces obavljaju same, te to nije vaša obaveza, niti trošak. Cenu takođe može spustiti neki hardverski ili softverski problem koji je potrebno rešiti. Svako oštećenje ili manjak je moguće sanirati za određenu cenu.

Koliko vredi moj telefon?

Preporučujemo uvek da pre konktaktiranja servisa za telefone ili agencije za otkup mobilnih telefona, sami raspitate i proverite na poznatim portalima za prodaju polovnh uređaja, koliko se kreće cena za vaš telefon. Samostalno proverite u oglasima i pokušate da pronađete koja se cena nudi za baš vaš telefon. Ovo svima štedi vreme jer ćete tako biti sigurni da ste za vaš telefon dobili odgovarajuću ponudu.

Svakako moramo napomenuti da višu cenu uglavnom zadržavaju uređaji višeg kvaliteta. Ovi telefoni su poznati po tome što su na samom tržištu znatno duže od svojih konkurenata, u prodaji, te i posle više godina u prodavnicama ih možete pronaći. Ukoliko se vaš uređaj i dalje može u radnjama kupiti kao nov, to znači da je i dalje tražen. Ovo je za vas svakako dobra vest.

Kontaktirate nas i u najkraćem roku dobiate besplatnu procenu vašeg telefona. Vršimo otkup svih novijih modela, svih proizvođača i nudimo najbolje cene.

Call Now Button0621639290