Osigurajte trajnost vašeg smart telefona – zaštita mobilnih telefona

1 (Demo)

Osigurajte trajnost vašeg smart telefona – zaštita mobilnih telefona

Glavno je pitanje kako da bez ulaganja posebnog truda vaš telefon i nakon duže upotrebe ostane u dobrom stanju. Neoštećen ekran i kućište, solidna baterija i solidna brzina telefona. Ovo su samo neki od faktora koji utiču na vrednost vašeg smart telefona prilikom prodaje.

Kad god da kupite nov pametni telefon, o njemu prvo vreme zaista vodite računa. Brišete mu ekran, laganim pokretima rukujete, pazite na trajanje baterije i slično. Vremenom na uređaj naviknete pa sve ove navike polako nestaju. Rešenje je koristiti zaštitu svakom obliku koja će osigurati da vaš telefon ima još jedan sloj preko sebe i barijeru za fizička oštećenja.

Zaštite za ekran mobilnog telefona:

1. Zaštitna folija – Najjednostavniji i najjeftiniji način zaštite ekrana je postavljanje zaštitne folije. Postoje različite vrste folija, uključujući i one koje smanjuju odsjaj, odbijaju otiske prstiju ili štite od UV zraka.

2. Kaljeno staklo – Ovo je još jedan popularan način zaštite ekrana mobilnog telefona. Kaljeno staklo je deblje i izdržljivije od obične folije, pa bolje štiti ekran od udaraca i ogrebotina.

3. Hidrogel zaštita – Hidrogel je noviji oblik zaštite ekrana i smatra se jednim od najboljih rešenja za zaštitu od pucanja ekrana. Hidrogel se nanosi kao gel koji se stvrdne nakon nekoliko sati, a potom štiti ekran od grebanja, padova i drugih oštećenja. Ukoliko niste vešti, neka vam ovu zaštitu nameste u servisu.

4. Futrole sa zaštitom ekrana – Postoje i futrole za mobilni telefon koje dolaze sa ugrađenom zaštitom za ekran. Ovo je odlična opcija za one koji žele da zaštite svoj telefon, ali ne žele da dodaju dodatnu foliju ili staklo.

 

Zaštite za kućište mobilnog telefona:

 

1. Plastična zaštita – Plastične zaštite za kućište mobilnog telefona su jednostavne, lagane i pristupačne. One štite od ogrebotina i udaraca, ali mogu biti manje efikasne u zaštiti od većih oštećenja. Prednost kod njih je sigurno niska cena.

2. Silikonska zaštita – Silikonska zaštita za kućište mobilnog telefona je mekša i fleksibilnija od plastičnih. Pruža bolju zaštitu od udaraca i pada, a moguće je pronaći različite varijante, od providnih do šarenih.

3. Kožna zaštita – Kožne zaštite za kućište mobilnog telefona izgledaju elegantno i luksuzno, a istovremeno pružaju dobru zaštitu. One mogu biti skuplje od drugih opcija, ali su često izdržljive i dugotrajne. Nisu dostupne na svakom koraku, ali su definitivno isplative.

4. Metalna zaštita – Metalne zaštite za kućište mobilnog telefona su možda najizdržljivije, ali i skuplje. One su izuzetno čvrste i štite telefon od velikih oštećenja, poput padova sa velike visine.

 

Kako osigurati trajnost baterije na mobilnom telefonu

 

Baterija mobilnog telefona je jedan od najvažnijih delova uređaja, a postoji nekoliko dobrih praksi kako da je održavate i produžite njenu trajnost. Smanjite osvetljenje ekrana jer ono može brzo isprazniti bateriju. Predlažemo i da koristite automatsko podešavanje osvetljenja kako bi baterija trajala duže. Takođe, ako vam ekran ostaje upaljen i kada ga ne koristite, smanjite trajanje vremena osvetljenja ekrana. Na taj način ćete sprečiti da se baterija troši kada ne koristite telefon.

Isključite aplikacije koje ne koristite i isključite nepotrebne funkcije. Smanjite upotrebu aplikacija koje ne koristite redovno, tj. ubacite ih u sleep mode. Funkcije koje ne koristite stalno, poput Bluetooth-a i GPS-a, takođe isključite. One mogu da opterećuju bateriju, čak i kada ne koristite telefon.

Izbegavajte ekstremne temperature jer velike promene u temperaturi mogu negativno uticati na trajanje baterije, pa je važno izbegavati izlaganje telefona direktnoj sunčevoj svetlosti ili ostavljanje telefona na vrlo hladnom mestu.

Zaključak

Postoji mnogo sitnih navika koje možete promeniti u vašoj svakodnevnici kako bi vam telefon duže trajao i kako bi imao što manje oštećenja u momentu kad ste spremni da se od njega odvojite. Primenite ove savete i zaradite više u sledećem otkupu uređaja!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Call Now Button0621639290