Android smart telefon za ograničen budžet

blocks-image-23.jpg (Demo)

Android smart telefon za ograničen budžet

Android smart telefon za ograničen budžet. Za sve one koji ne jure poslednje modele, funkcionalnost je ipak primarna. Ako kao još jedan faktor uključimo budžet koji je na raspolaganju, sigurno vam je neophodan sužen izbor telefona koji će za najmanju cifru pružiti određene performanse. Ovo su najbolji telefoni koje možete dobiti za najmanje para.

OnePlus Nord N20 5G

Njujork Tajms je napravio listu najboljih telefona za fiksan budžet i zaključak im je bio da je OnePlus Nord N20 5G možda najbolji Android telefon koji se kupuje „na budžetu“. Kako kažu, OnePlus Nord N20 5G je moćniji od Samsungovih budžetskih telefona, a njegov OLED ekran od 1080p je oštriji od drugih telefona u ovom cenovnom rangu, koji obično imaju LCD ekrane niže rezolucije sa lošijim kontrastom. N20 5G čak nudi i senzor otiska prsta na ekranu, retku funkciju na jeftinim telefonima. Ima dostupno ažuriranje za Android 12, zajedno sa bezbednosnim ažuriranjima za tri godine (do proleća 2025).

Nord N20

pametni telefon iz OnePlus-a pokreće novi Snapdragon 695 osmojezgreni čipset. Dolazi sa 6 GB RAM-a i 128 GB ugrađene memorije, koja se može proširiti do 512 GB preko posebnog slota za kartice. Obradovaće vas i informacija da ovaj telefon dolazi sa svojim 33W punjačem a da uz to i ima tradicionalni 3.5 mm priključak za slušalice koji polako nestaje.

Podsetimo se da je ovaj model telefona u globalnoj prodaji od 28. aprila 2022. U 2020. godini OnePlus Nord N10 koštao je $299, dok je OnePlus Nord N200 koštao $239 2021. OnePlus North N20 je tačno u sredini sa cenom od $282.

Samsung Galaxy A14 5G

Na drugom mestu, iako spada obično u telefone sa kojima se radi poređenje je predstavnik Samsunga. Samsung Galaxy A14 5G ima kako oni kažu dosadan, generički dizajn, ali je responzivniji nego što biste očekivali za cenu po kojoj se može kupiti. Ekran pokupi više otisaka prstiju nego skuplji telefoni, ali je veliki i svetao, a A14 5G pokreće Android 13. Samsung takođe obećava još nekoliko ažuriranja u budućnosti, sa zapanjujućom podrškom za ažuriranje od četiri godine (do početka 2027). Većina jeftinih telefona ima ažuriranja za samo nekoliko godina.

Ovaj Samsung model je opremljen MediaTek Dimensity 700 čipom, koji stiže u kombinaciji sa 4GB radne memorije RAM i 64 GB prostora unutrašnje memorije. Nju je moguće i proširiti jer Galaxy A14 5G ima i mesto za microSD karticu.

Kada je izašao, na Samsungovom sajtu je bio reklamiran uz:

„Istakni se. Ponesi boje. Budi ti.“

Uz svoju glavnu kameru od 50MP naglasili su da snima veličanstvene pejzaže, dok dubinska kamera dodaje dimenzionalnost, i makro je zadužena za fine detalje. Obećali su i jako dobre selfije!

Ovaj telefon ima bateriju nešto većeg kapaciteta od prethodnog modela koji je Njujork Tajms uvrstio u izbor, ali je punjač za ovaj model nešto sporiji, sa 15W.

Na njihovoj listi su se našli i Google Pixel 6a kao i Samsung Galaxy A03s a kompletan tekst možete pročitati na linku.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Call Now Button0621639290