Najskuplji i najjeftiniji smart telefoni

otkup-mobilnih-telefona-1024x350

Najskuplji i najjeftiniji smart telefoni

Najskuplji i najjeftiniji smart telefoni. Smart telefoni su postali sastavni deo naše svakodnevice, pružajući nam praktičnost, povezanost i mogućnost obavljanja različitih zadataka na jednom uređaju. Međutim, nisu svi spremni da za telefon odvoje preveliki budžet ili pak odvaju više nego što bi iko očekivao. Ultimativno sve zavisi od vašeg budžeta i toga koliki ste ljubitelj praćenja novina i trendova.

Finkcije smart telefona vs upotreba

Smart telefoni omogućavaju pristup internetu, slanje i primanje e-pošte, korišćenje aplikacija, pregledavanje web stranica, gledanje video sadržaja, slušanje muzike, fotografisanje, snimanje video zapisa i još mnogo toga. Kako je ovo veliki deo našeg dana, a pojedinci i rade preko telefona, razumljivo je da postoje individue koje ne štede pri odabiru smart telefona.

Šta sve utiče na cenu smart telefona?

Cene smart telefona se često razlikuju u zavisnosti od marke i modela. Renomirane i popularne marke obično imaju više cene zbog reputacije, kvaliteta izrade i karakteristika koje nude. Neretko se desi da sam telefon i nema karakteristike kojima opravdava cenu, međutim vi i dalje plaćate brend.

Cene se mogu razlikovati na osnovu hardverskih karakteristika kao što su brzina procesora, kapacitet memorije, kvalitet kamere, veličina ekrana i rezolucija. Telefoni sa naprednim specifikacijama i visokim performansama obično imaju veće cene. Smart telefoni sa većom internoj memorijom i prostorom za skladištenje podataka (fotografije, video zapisi, aplikacije itd.) često imaju više cene u poređenju sa uređajima sa manjom memorijom. Premium dizajn i kvalitetni materijali kao što su aluminijum, staklo ili keramika mogu uticati na cenu smart telefona. Uređaji sa luksuznijim izgledom i izradom često su skuplji.

Prisustvo dodatnih funkcionalnosti kao što su vodootpornost, bežično punjenje, senzori otiska prsta ili skener lica mogu uticati na cenu smart telefona. Napredne mogućnosti kao što su podrška za 5G mrežu takođe mogu imati uticaj na cenu.

Kad smo razložili šta je sve to što utiče na cenu, preostalo je samo da utvrdimo…

Koji je najskuplji smart telefon?

U najskuplje telefone spadaju:

· Apple iPhone 13 Pro Max: Apple-ov najnoviji premijum model sa najvećim ekranom, naprednim kamerama i najnovijim tehnološkim inovacijama.

· Samsung Galaxy Z Fold 3: Sklopivi telefon koji se otvara u tablet veličinu ekrana i ima vrhunski hardver i performanse.

· Huawei Mate 40 RS Porsche Design: Luksuzna verzija Huawei Mate 40 serije koja ima unikatan dizajn i ekskluzivne materijale.

· Vertu Signature Touch: Serija luksuznih telefona sa ručno izrađenim kućištem od skupocenih materijala kao što su koža, dijamanti i keramika.

· Caviar iPhone Gold Joker: Ekskluzivna verzija iPhone-a sa kućištem od zlata i dijamanata, kreirana od strane ruske kompanije Caviar.

Sa druge strane, za one koji bi da uštede ili im funkcionalnosti telefona nisu toliko bitne, evo spiska najjeftinijih telefona na tržištu:

· Xiaomi Redmi 9A: Ovaj telefon nudi solidne performanse i osnovne funkcionalnosti po veoma pristupačnoj ceni.

· Motorola Moto E7: Moto E7 je povoljan telefon koji pruža pristojne performanse i dobru vrednost za novac.

· Nokia 2.4: Nokia 2.4 je pristupačan telefon sa solidnim performansama, dugotrajnom baterijom i čistom verzijom Android operativnog sistema.

· Realme C11: Realme C11 je povoljan telefon sa pristojnim specifikacijama, velikim ekranom i dugotrajnom baterijom.

· Samsung Galaxy A02s: Galaxy A02s je pristupačan telefon sa solidnim performansama, prostranim ekranom i pristojnom kamerom.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Call Now Button0621639290