Telefon upao u vodu

Telefon upao u vodu? Ima rešenja

Telefon upao u vodu? Ima rešenja. Često nismo ni svesni koliko nam živote uslovljava telefon. Toliko da praktično ne potoji stvar koju radimo bez upotrebe telefona, istinski je on mali poketni računar. Ukoliko vam je telefon upao u vodu, iz prve ruke ste iskusili taj momenat panike i verovatno uvideli koliko vam svakodnevnih radnji olakšava i menja. Svakako su ovaj momenat osetili svi oni kojima je telefon bio u kvaru, bio zaražen virusima i slično, ali je voda ipak daleko veći problem.

Da li ste znali da postoje vodootporni telefoni?

Ukoliko niste bili upućeni ili pak ne znate da li je vaš telefon vootporan, proverite njegov IP ili Ingress Protection koji dolazi uz dve cifre. Druga cifra je broj od 0 do 9, gde broj 9 označava da je vaš telefon vootporan tj. indeks koji pokazuje nivo do kojeg vaš telefon može da podnese vodu. Najčešći broj modela prati oznaka sa brojem 7 koja je često i dovoljna da vaš telefon „preživi“ potapanje do jednog metra, vrlo privremeno.

Telefon upao u vodu – šta sad?

Ukoliko vas je ova nezgoda već zadesila, ne paničite.

  1. Prvi korak je da telefon što pre izvadite iz vode. Svaka sekunda je ovde bitna, tako da reagujte brzo.
  2. Zatim primetite da je telefon ugašen – ovo je takođe normalno. U dodiru sa vodom dešava se kratak spoj koji gasi telefon, i ovo je neki vid samoodbrane.
  3. Nemojte pokušavati da telefon odmah uključujete kako biste izbegli trajna oštećenja.
  4. Ukoliko je moguće telefon što pre prebrišite i osušite. Ovo znači da ukoliko imate tu mogućnost telefon otvorite i izvučete sve što vam je na dohvat ruke, i SIM karticu i memorijsku karticu. Telefon obrišite detaljno.
  5. Nakon brisanja telefona spolja, potrebno ga je obrisati i iznuta. Najlakši način bez posebnih alata je da telefon potopite tj. okružite materijalima koji brzo i efektivno upijaju vlagu. Najčešće se tu bira pirinač. Ukoliko pak imate silikonske kuglice za vlagu, to je svakako dobra ideja.

Kad je momenat da pokušam da uključim telefon?

Naša preporuka je da sačekate barem 48h aktivnog stajanja u pirinču. Nakon ta dva dana, proverite da li telefon možete da uključite i zagledajte da li su i dalje vidiljivi znaci vlage. Ukolko jesu, vratite telefon u pirinač. Često se dešava da je potrebno da telefon ostavite par sati na punjaču da bi reagovao.

Nemote nikad sušiti telefon fenom, grejalicom, držanjem uređaja na nekom grejnom telu.

Ukoliko korake ispratite, velika je šansa da će vas telefon nastaviti da služi. Srećno!

 

Povezane strane:

Otkup mobilnih telefona Beograd

Otkup novih i polovnih telefona

Otkup telefona MTS mreže

Otkup telefona u Beogradu

Otkup zaključanih telefona

Zašto je otkup mobilnih telefona dobra ideja?

Otkup telefona

Оставите коментар

Call Now Button062 / 1639 - 290