Kako da vaš uređaj više vredi u momentu prodaje ili otkupa

Kako da vaš uređaj više vredi u momentu prodaje ili otkupa

Kako da vaš uređaj više vredi u momentu prodaje ili otkupa. Koji god telefon da ste kupili ili dobili, koji god tablet, smart televizor i slično, u nekom momentu ćete želeti da ih zamenite za neki drugi model. U trenutnku prodaje ili davanja smart uređaja u otkup očuvanje vrednosti je prioritet, kako biste na raspolaganju imali što viši budžet za naredni uređaj. Evo najboljih načina da povećate prodajnu vrednost pre otkupa.

 

Proverite tržišnu vrednost vašeg uređaja

Pre same prodaje najbitnije je da se informišete koja je to okvirna cena za koju se vaš uređaj trenutno prodaje. Ovo se najbolje radi gledanjem oglasa. Bitno je samo da znate koji je model tj. ime vašeg npr. telefona i takav isti pretražite preko portala za prodaju polovnih uređaja. Često se ova cena znatno razlikuje od cene novog uređaja u prodavnicama ili cene koju biste dobili u servisu. Kad znate koja je to okvirna tržišna vrednost koju u datom momentu možete da očekujete, na nju dalje utiču kozmetički faktori.

 

Stanje uređaja

Stanje vašeg uređaja može napraviti razliku između dobijanja 300 i 100 eura, u zavisnosti od toga kako kozmetički izgleda. Imajući ovo na umu, način na koji postupate sa svojim uređajima zaista može uticati na njihovu vrednost.

1. Uređaj u dobrom stanju znači da najviše ima umerene znake habanja, u skladu sa normalnom upotrebom i da je 100% funkcionalan. Ukoliko vaš uređaj ima neispravan ekran, kameru, priključke ili mikrofon, ovo može da znači da ga uopšte ne možete unovčiti.

2. Uređaj ukoliko možete uvek prodajte u originalnoj ambalaži sa svom pratećom opremom koju ste uz njega dobili.

3. Bilo bi dobro da je uređaj i dalje u garantnom roku jer je to jako primamljiva stavka sledećem korisniku.

4. Ako je vaš uređaj neispravan, popravka pre nego što ga prodate može imati smisla, pod uslovom da cena za popravku nije veća od iznosa prodaje koji ste želeli.

Dakle, šta možete učiniti da povećate vrednost svog uređaja?

· Uložite u dobru zaštitnu masku za telefon – ovo će osigurati da se telefon ne haba ukoliko dođe do pada.

· Uložite u zaštitno staklo kako bi vaš ekran ostao bez ogrebotina i pukotina.

· Sve električne i elektronske uređaje čistite sredstvima koja su za njih predviđena.

· Obratite pažnju na to da za punjenje vaših uređaja koristite originalne punjače jer pogrešna voltaža može napraviti oštećenja.

· Izbegavajte izlaganje uređaja vodi ili ekstremnim uslovima promene temperature.

· Uvek kupujte kvalitetne uređaje koji će i u momentu prodaje imati zadovoljavajuću vrednost.

 

Call Now Button0621639290