Odlučili ste se za otkup telefona

Odlučili ste se za otkup telefona

Odlučili ste se za otkup, evo šta bi trebalo da znate. Svi uređaji koje imamo u početku jako volimo, ali je činjenica da nam brzo i dosade. Ukoliko vam je trenutni telefon, tablet ili laptop dosadio, otkup uređaja može biti idealno rešenje. Šta se od vas očekuje ukoliko ste se odlučili da svoje uređaje prodate u otkup?

Najpametnije bi bilo da pre nego što prodate svoj uređaj, iz njega sve očistite. Reklo bi se da je vraćanje uređaja na „default“ podešavanja najbrža i najjednostavnija opcija, ali moramo uključiti i činjenicu da ste vi uređaj koristili. To znači da pored svih ličnih pečata on sadrži i vama verovatno bitne informacije ili uspomene.

Kako ne biste izgubili neke fajlove od važnosti naš predlog je da preuzmete sledeće stvari i uskladištite ih na drugom mestu:

· fotografije – veliki broj uspomena možete prebaciti u računar, na neki eksterni HDD ili pak otpremite online,

· kontakte pregledajte jer se lako može desiti da su baš u memoriji uređaja,

· beleške se često zaborave a sadrže bitne informacije,

· muzika se lako može nadomestiti ali svakako pregledajte sve što ste preuzeli,

· video zapisi nam često promaknu,

· pregledajte sve šifre, informacije vezane za vaše bankovne kartice i račune.

Šta je sledeći korak nakon što ste obezbedili vaše fajlove?

Najčešća stvar sa kojom se susrećemo je to da se niste izlogovali iz vaših naloga. Bilo da je u pitanju google nalog, facebook, instagram itd. pametno bi bilo da u telefonu/tabletu/laptopu ne ostane ništa od vaših podataka. Stavljamo akcenat na podatke kartica, banaka i slično.

Nema mesta za brigu

Budite sigurni da naredni korisnik vašeg telefona neće imati ništa od vaših ličnih podataka. Ukoliko ste nešto izostavili, mi ćemo se potruditi da uređaj pripremimo za narednog korisnika. To znači da svaki uređaj koji ide u dalju prodaju mi zasigurno vraćamo na osnovna podešavanja i sve vaše lične stvari u njemu više ne postoje. Ali vas podsećamo da je pametno da proverite, ukoliko ih nemate na drugom mestu.

Tableti za otkup

Verovali ili ne, tableti se često podaju u otkup. Ovi jako primamljivi uređaji sa velikim ekranom a često u poslednje vreme i jako dobrim hardverom moraju pronaći pravog korisnika. Iako im je primena široka i mnogima zaista koriste, veliki broj korisnika se predomislio oko njihove korisnosti u periodu nagle ekspanzije ponude telefona. Telefoni su jako brzo napredovali nakon što su tableti postali popularni na tržištu i time u velikoj meri ih zamenili.

Telefoni za otkup

Razlozi za prodaju telefona u otkup su totalno drugačiji. Kako su telefoni manji i praktičniji za nošenje, nije ni čudo da ih često zamenimo jer svaki noviji ima više funkcija. Možemo slobodno reći da i za većinu korisnika mogu zameniti upotrebu računara. Telefoni se u proseku zamene svake godine. Idealno rešenje za solidan, upotrebljiv telefon koji ste jednostavno rešili da zamenite novim je upravo otkup. Ako je telefon ili tablet neispravan najbolje je pozvati reciklažne centre koji su specijalizovani za otkup sekundarnih sirovina.

Call Now Button0621639290