Šta sve radite ukoliko sami prodajete telefon

Šta sve radite ukoliko sami prodajete telefon

Šta sve radite ukoliko sami prodajete telefon. Na tržištu pametnih telefona svakodnevno možemo videti nove modele. Njihove karakteristike su sve bolje, pa bilo da je u pitanju bolja kamera, dizajn, više memorije ili jači telefon, sigurno je da želite za sebe što bolji uređaj po što nižoj ceni. Usled toga, mnogo nas prodaje svoj trenutni, polovan telefon, kako bismo obezbedili deo bužeta za noviji model.

Kao pripremiti telefon za prodaju?

Sam proces prodaje može biti naporan. Prvo je potrebno pripremiti trenutni telefon, kako bi narednom korisniku on bio u optimalnom stanju za upotrebu.

Najpre detaljno očistite telefon. Vodite računa kojim sredstvima čistite telefon jer nije svaki proizvod napravljen za čišćenje svakog materijala. Koristite mikrofiber krpe kao i štapiće za uši kako biste detaljno očistili svaki deo telefona. Pilikom čišćenja morate voditi računa da prljavština i prašina ne prodru dublje u otvore telefona i time zaguše zvučnik ili mikrofon.

Nakon čišćenja je potrebno telefon vratiti na fabrička podešavanja i izvući memorijsku kao i SIM karticu. Ovo će obezbediti da ništa od vaših ličnih podataka ne završi kod novog korisnika telefona.

Ukoliko ste vaš telefon kupili kod operatera, telefon je najverovatnije zaključan upravo za tu mrežu. Potrebno je uraditi dekodiranje istog. Ovo je procedura koju vi plaćate nekom od mobilnih servisa kako bi naredni korisnik telefona mogao da neometano koristi uređaj u svakoj mreži.

Pripremite svu prateću opremu koju ste dobili uz svoj telefon. Punjač, kartice, slušalice i slično. Oprema bi takođe trebalo da se detaljno očisti. Ukoliko posedujete svu prateću opremu, a pogotovo garanciju (ukoliko je vaš telefon i dalje u garantnom roku), ovo znatno utiče na cenu koju možete tražiti za vaš telefon.

Nakon svih ovih detalja, vaše je da se informišete o trenutnoj potražnji za vašim modelom i odredte adekvatnu trenutnu cenu telefona, kako bi ste ga što pre prodali.

Telefon je potrebno uslikati iz svih uglova sa jasnim prikazom svih eventualnih mana, kao i detaljno opisati njegovu specifikaciju.

Oglasite vaš telefon na nekom od poznatih portala za kupoprodaju.

Sledi vam veliki broj razgovora sa potencijalnim kupcima kao i ugovaranje preuzimanja nakon postignutog dogovora.

Ukoliko je ovo proces koji ne želite da obavljate sami ili vam je jednostavno lakše da svoj budžet upotpunite jako brzo jer vam je određeni model već zapao za oko, imamo rešenje! Otkup telefona je najbrži način da svoj trenutni telefon prodate u danu. Proces je jednostavan, nakon samo jednog telefonskog poziva možete znati da li smo zainteresovni da otkupimo vaš telefon. Ukoliko jesmo, možemo se dogvoriti oko prezumanja uređaja i na vašoj adresi a vi dobijate novac istog momenta.

Otkupljujemo i zaključane modele jer dekodiranje i pripremu uređaja za dalje korišćenje radimo samo mi.

Jednostavno, zar ne?

Call Now Button0621639290