Kupovina novog smart televizora šta bi trebalo da znate

Kupovina novog smart televizora, šta bi trebalo da znate

 

Kupovina novog smart televizora, šta bi trebalo da znate. Tehnologija napreduje brzo, samim tim dijagonala televizora koja vam je odgovarala pre samo par meseci, sad vam je nedovoljna. Bilo da ste promenili prostor u kojem stoji vaš smart televizor ili ne, sada po istoj ceni koju ste već jednom platili možete nabaviti veći, kvalitetniji i po svim karakteristikama bolji smart televizor. Kupovina novog smart televizora ne mora biti teška, a evo i par saveta kako da napravite dobar odabir!

Kako da odaberete pravu dijagonalu ekrana?

 

Budite sigurni da veće nije uvek i bolje. Veličina ekrana koji birate direktno bi trebalo da zavisi od toga sa koje udaljenosti gledate televizor. Znajte da ukoliko imate preveliki smart televizor za vaš prostor, gledanje u toliki ekran može biti čak i neprijatno. Upravo iz ovih razloga pored veličine ekrana u vaš izbor uključite i ostale funkcionalnosti televizora.

Za starije modele televizora, onako kako se to računalo ranije važilo je pravilo da udaljenost mesta za sedenje od televizora treba biti barem 2-3 puta veća od dijagonale televizora. Danas, minimalna udaljenost za gledanje treba biti jednaka dijagonali televizora. Kako znamo da je jedan inč 2,54 cm, lako ćete izračunati koliki vam je ekran potreban.

Tip i kvalitet ekrana

Sve češće na tržištu vidimo 4K ili UHD televizore, za razliku od FHD ili Full HD (1080p) televizore koji su do skora bili standard. Glavna razlika je rezolucija čak četiri puta veća. Pored rezolucije na koji će uticati i brzina vašeg interneta, sigurno vam je glavna stavka tip ekrana. LCD-LED televizori su najbolji na tržištu i svakako za sad najbolji izbor. Najbolju sliku za sad daju OLED televizori, ali su često i skuplji i teže se nalaze.

Šta je HDR?

HDR je funkcija 4k televizora, te ukoliko ste se odlučili baš za 4k televizor, dodajte još malo u vaš budžet i investirajte u model koji ima i HDR funkciju. Ipak je ovo investicija za budućnost. HRD = širi spektar boja, veći kontrast i jače osvetljenje.

Zašto smart televizor?

Za smart televizor se odlučuju pre svega mlađe generacije. Ovakav televizor omogućava korišćenje aplikacija i platformi koje su sve češće izbor potrošača u odnosu na klasičnu kablovsku televiziju. Korišćenje platformi poput Netflix-a ili HBO-a je postala svakodnevnica. Tu su naravno i youtube, mogućnost premotavanja sadržaja i slično.

Čiji televizor da kupim?

Jedino je sigurno, kvalitet je ovde uslovljen cenom i to ne možete zaobići. LG, Samsung, Sony i Philips su čak i na prvi pogled, ukoliko ste gledali u radnji, modeli sa najlepšom slikom i ujedno i najkvalitetniji. Ukoliko su vam ovi televizori pak skupi, možete se opredeliti za jeftinije modele poput Tesle ili Alphe ali se konsultujte sa prodavcima jer često model znači više od brenda.

Još par saveta

Obratite pažnju na broj HDMI ulaza kao i USB ulaza. Pre ili kasnije će vam ova opcija biti od koristi pa mislite na vreme. Takođe, kako televizori često nemaju jak bas, u slučaju da često slušate muziku obratite pažnju na postojanje AUX ulaza.

Šta da radite sa vašim starijim televizorom?

Korišćenjem usluge otkupa smart televizora omogućavate sebi da pratite trendove i da često imate najnovije modele, najbolji ekran, veliku dijagonalu i najvišu moguću rezoluciju. Zamislite da imate noviji televizor koji ste možda kupili pre godinu dana ali sada vam se dopada drugi, još moćniji i lepši? Nema potrebe da podižete kredite, plaćate na rate ili odustanete. Prodate vaš trenutni smart televizor u otkup i pola bužeta je već tu! Svake godine možete ponoviti postupak i tako po 50% nižoj ceni već imate najbolji model televizora u svom domu.

Kontaktirajte nas za više informacija!

Call Now Button0621639290